Robin

Ik ben Robin Schulz en gecertificeerd vinyasa yoga en Back Path docent. Mijn yogareis is vijf jaar geleden van start gegaan. Ik zat thuis met een burn-out, en wat moet je dan? Yoga, daar word je toch rustig van? Allerlei vragen gingen er door mijn hoofd. Kan ik al die houdingen wel doen?  Destijds woonde ik in Zaandam en de yogaschool Yogadreams was bijna om de hoek. Op mijn fiets ging ik naar de stress-relief les. Omdat ik wat aan de late kant was kon ik geen plekje achter in de zaal bemachtigen. Daar zat ik dan, naast de docent vooraan in de zaal. Ik deed mijn ogen dicht en vanaf dat moment wist ik dat yoga mijn roeping was. Dit voelt goed, ik ben altijd al een gevoelsmens geweest en yoga gaf mij rust en vertrouwen in mijzelf die ik nodig had. Ik schreef mij in bij Yogadreams en sindsdien is yoga één van de belangrijkste bezigheden in mijn leven. Door veel meditatie en rustige yogalessen te volgen heb ik een burn-out overwonnen. Op dat moment begon ik mijn passie voor yoga uit te breiden door veel verschillende lessen te gaan volgen. Ik volgde lessen als vinyasa flow, aerial yoga, yin, hot yoga en ashtanga yoga. Ook volgde ik verschillende workshops van Senior Teachers. Fysiek en mentaal werd ik uitgedaagd om een ontdekkingsreis in mijzelf te volgen. Ook had ik momenten dat ik boos en gefrustreerd uit de les kwam. Waar kwam dit gevoel vandaan? Dit alles had te maken met mijn fysieke gesteldheid. Ik heb scoliose en hier ben ik aan geopereerd. Mijn rug is operatief vastgezet (spondylodese), hierdoor is er minimale beweging mogelijk. Tijdens het beoefenen van yoga vond ik dit vaak moeilijk te accepteren omdat ik niet anders wilde zijn dan de rest. Fysiek gezien kon ik mijn situatie niet verbloemen. Bij een voorover buiging ben ik vaak diegene die recht op blijft zitten. 🙂

Juist deze reis naar acceptatie van mijn lichaam en verleden heeft er in 2016 toe geleid dat ik de vinyasa teacher training bij De Nieuwe Yogaschool ben gaan volgen. Jaren lang heb ik hierover nagedacht en getwijfeld.. nu ben ik zo dankbaar dat ik de opleiding heb afgerond!

De acceptatie van jezelf en je situatie is wat ik andere mensen ook wil laten ervaren met yoga en in mijn lessen. Je hoeft niet alles “goed” te doen om yoga te kunnen beoefenen. Het gaat er om wat jij voelt en dat je een manier vindt die werkt voor jouw lichaam. Een reis naar jezelf met heuvels en bergen maar uiteindelijk een heel mooi uitzicht!